Vakantie
Heerlijk genieten


Goed kamperen met de beste tent


Camping 1835352 960 720

Goed kamperen met de beste tent

Kamperen biedt de ideale gelegenheid om Lekker onthaasten. Sommige ervaren het als één worden met de natuur.  Gaat u binnenkort kamperen en bent u op zoek naar verschillende tentbenodigdheden? www.tenten.nl Is de specialist! Van 1-persoonstenten tot aan tenten voor 8 personen, van lichtgewicht tot en met koepeltenten. Het aanbod is zeer gevarieerd en erg scherp geprijsd. Diverse A-merken hebben een samenwerkingsverband met Tenten.nl om op die manier de consument van eersteklas producten te voorzien. Hieronder zal kort verteld worden waar men op kan letten bij de aanschaf van een tent.

 

Een tent uitkiezen is niet gemakkelijk. Er zijn tenten in alle soorten en maten. Het gewicht, de ruimte de stormvastigheid en het gebruiksgemak zijn de kenmerken waar opgelet moet worden. De meest verkochte tent zijn tunneltenten. Ze zijn praktisch in gebruik en eenvoudig op te zetten. De vis-á-vis tenten, zijn een variatie op de tunneltent. Het karakteriseert zich met een functionele indeling, waardoor verschillende slaapruimtes en een woonkamer worden gecreëerd; ideaal dus voor kleine gezinnetjes. Wanneer u een lange vakantie heeft gepland kan een bungalowtent een goede optie zijn voor grote gezinnen. Deze, vaak uit verschillende compartimenten bestaande, familietenten accommoderen veel bewegingsvrijheid en leefcomfort. Door de zwaardere constructie van deze tentsoort is verplaatsing per wagen vereist.

 

Gaat u op avontuur in de bergen? Dan is een koepeltent de perfecte keuze. De koepeltent, ook wel de iglotent genoemd, typeert zich door gekruiste boogstokken die voor extra stevigheid zorgen. Vanwege de windvaste constructie zijn koepeltenten zeer geschikt voor een bergexpeditie. Hybridetenten zijn een goed alternatief voor de koepeltent en tevens een veelvoudig gebruikte tent tijdens bergtrekkingen. Een lichtgewichttent is aan te raden voor korte tochten, waarbij de tent in de backpack wordt meegenomen. Handig in gebruik zijn piramide tenten met de tipi tent, bekend van de indianen, in het bijzonder. Oppompbare tenten zijn eveneens snel op te zetten en erg geschikt voor expedities waar men op meerdere plaatsen wilt overnachten. Een bijzettent kan een grote toegevoegde waarde hebben voor gezinnen. Bijzettenten zijn ideaal in gebruik naast een caravan of familietent. Het kan extra slaapplaatsen bieden voor bijvoorbeeld de kinderen. Een pop-up tent is een variant van de bijzettent, welke veel gebruikt wordt tijdens festivals.

 

De meeste tenten zijn gemaakt van katoen, polyester of nylon. Katoen kenmerkt zich door als ademende stof te dienen. Ze kunnen goed tegen de zon en worden om deze reden vooral gebruikt in de zomer. Wanneer de tenten goed onderhouden worden, kunnen ze erg lang meegaan. Katoenen tenten zijn vaak voorzien van een waterdichte coating. Het nadeel van de katoenen stof is dat het tenten meestal iets zwaarder maakt in vergelijking tot andere materialen. Daarom worden ze vooral ingezet bij langere vakanties. Nylon tenten zijn licht, stevig en drogen snel. Echter kan u.v. straling ervoor zorgen dat de kwaliteit achteruit gaat. Polyester is vergelijkbaar met nylon tenten. Ze zijn iets minder sterk, maar wel beter bestand tegen de zon.<< Ga terug naar het blog overzicht